Verberg inhoud winkelmand

Mijn bestelling

  Totaal 0 product(en) Incl btw
  0,00

  Prijzen Spaanse producten fors hoger door kou

  Het extreme winterweer in Spanje zorgt niet alleen in het land zelf voor problemen, maar ook in België geeft het problemen.
  Volgens Cédric Geens van W. Jonckheere is het simpel. “We zijn zowel in de zomer als in de winter sterk afhankelijk van de Spaanse landbouw. Als we kijken naar het weer dat ze de afgelopen weken hebben gehad, hoef je niet intelligent te zijn om te zien dat dit voor grote problemen gaat zorgen de komende weken.”


  "Het zuiden van Spanje kampt met te lage temperaturen, terwijl zware vorst het midden en het noorden van Spanje teistert. De groenten die daar op de velden groeit heeft te maken met zeer strenge vorst en een dik pak sneeuw. Dat heeft al voor flink wat schade gezorgd. Voor citrus moeten we nog even afwachten hoe groot de schade gaat zijn, het is nog te vroeg om daar wat over te zeggen. Toch ziet het er naar uit dat citrus weldegelijk schade heeft opgelopen. Onze Spaanse leveranciers hebben tot nu toe heel weinig kunnen werken en daardoor is er de afgelopen dagen weinig geladen”, aldus Cédric.